Helyszín és koncepció

Építészként terekkel dolgozunk. Új élettereket alkotunk már létező, élő környezetben, miközben hatással vagyunk a minket körülvevő ökoszisztémára.

Ez nagy felelősséggel jár, ezért tisztelettel kell fordulnunk az előttünk álló feladathoz. A DANUBIO ebben a szellemben született. Következménye mindannak, ami meghatározza Budapest egyik legkülönlegesebb telkét, így lesz része a fák, a víz és a város élő szövetének.

Természetes élettér

Plázs

A DANUBIO strandja azt a klasszikus dunaparti hangulatot idézi, ami ismerős lehet a Római parti idillből. Ez a homokos plázs lesz az a hely, ahol semmi más dolgunk nincs, mint kivenni a hűtőből egy üveg frissítőt, sétálni pár métert, leülni a nyugágyunkra és nézni a gondtalanul hullámzó Dunát.

Kikötő

Azoknak a lakóinknak is biztosítjuk a napi kikapcsolódást, akik a hajózás és a vízi sportok szerelmesei, hiszen az öböl partján barátságos sétányt építünk, így a kikötő pár perc sétával elérhető.

Patak

A telket déli oldalról szegélyező Rákos-patak ökológiai zöldfolyosója megújul, így a közparki és rekreációs fejlesztéseknek köszönhetően már a Váci útról lefordulva magunk mögött hagyhatjuk a városi nyüzsgést, akár sétálva, akár autóval érkezünk haza.

Kert

A fákkal szegélyezett ökológiai folyosó biztonsága akkor sem szűnik meg, amikor megérkeztünk, hiszen az épületet körülvevő zárt kert hatalmas zöldfelületekkel és játszótérrel biztosítja a nyugalmat.

Környezet

A DANUBIO Budapest 13. kerületében épül a FOKA-öböl déli partján, 5 percre a Váci úttól, közel az Árpád hídhoz és az M3 autópálya bevezető szakaszához, pár perc sétára a Dagály fürdőtől, közvetlenül a Duna-parton.

Épített környezetét délről az új Duna Aréna, északról a Marina Part jelenti, míg a telek többi oldalát természetes környezet, a Rákos-patak, a FOKA-öböl, az épületet körülvevő park és plázs, a környező ökológiai folyosó és a Duna határolja. A helyszín mind szárazföldön, mind vízi úton könnyen és gyorsan elérhető.

A projekt Budapest és a Vizafogó egyetlen olyan építési telkén kap helyet, ami a Duna főága mellett fekszik, így nemcsak a léptékben, amit követ, de környezetéhez való viszonyában is egyszeri alkotás, ami sehol máshol nem épülhetne fel.

BREEAM minősítés

A DANUBIO az új építésű lakóépületek között a hazai piacon egyedülálló módon nemzetközi fenntarthatósági tanúsítvánnyal - BREEAM minősítéssel rendelkezik.

Épület és koncepció

Reaktív építészet és megismételhetetlenség, mint alapelv

Az épület egésze a telek különleges adottságaiból fakadó megismételhetetlenség következménye. A forma, annak törtsége és minden egyes aspektusa egy önmagánál fontosabb célt szolgál, a környezetet amiben épül, és az embert, aki majd benne él.

Benapozottság

Az épület kialakításának egyik legfontosabb szempontja az energiatudatosság volt. Ennek köszönhető, hogy az egymás feletti szintek elcsúsztatásával dinamikus tömeget hozunk létre, ami nyáron természetes napvédelmet jelent, míg télen szoláris energia nyereséget biztosít minden lakás számára.

Kilátás

Az épület formája nemcsak a környezetkímélő hűtés és fűtés miatt fontos, de így válik megoldhatóvá az is, hogy az északnyugati oldalon jóval nagyobb nyitottságot biztosítsunk a dunai és az öböl felőli panoráma irányába, miközben jelentősen megnöveljük a lakásokba bejutó természetes szórt fényt mennyiségét.

Műszaki tartalom

A DANUBIO tervezésekor az esztétika és a kiemelkedő minőség mellett a funkcionalitás kapta a legnagyobb hangsúlyt. Akár a lakásokat, akár az épület egészét nézed, azt fogod látni, hogy minden részlet a hétköznapok méltóságát és a mindennapi kényelmet szolgálja.

Infrastruktúra

A DANUBIO közvetlenül a város jól kiépült része mellett található. Kényelmes távolságra a belvárostól, autóval 7 percre, tömegközlekedéssel 15 percre járunk az üzleti negyed, óvodák, és iskolák, a sport- és bevásárlócentrumok, éttermek és kultúra pezsgésétől.

A kivitelezés elkezdődött

Ne feledd, a DANUBIO átadása 2020 második negyedév várható, ám a lakások 50%-a már most elkelt.
Ha kiváncsi vagy az építkezés mindennapjaira, nyugodtan látogass ki hozzánk, hiszen a kivitelezés elkezdődött,
utána pedig keress minket, hogy segíthessünk megtalálni az új dunaparti otthonod!


Add meg elérhetőségeidet. és tanácsadónk nemsokára felkeres, hogy időpontot egyeztessetek.

Elérhetőségek