Itt gyűjtjük össze azokat a tippeket, inspirációkat és rengeteg tudnivalót, amik segíteni fognak abban, hogy az otthonod minden pillanatban a legtökéletesebb élményt nyújtsa számodra!

3 bútordarab, amitől neked is sürgősen meg kell szabadulnod

2018-10-20

A felesleges sallangokat nélkülöző, letisztult lakásbelső nemcsak korszerűbb, nyugodtabb és jobban néz ki, de kényelmesebb és praktikusabb is.

A skandináv enteriőr feltétlen rajongóiként és a minimalista életmód mellett kiállva, mélyen egyetértünk azzal a szemlélettel, hogy ne zsúfoljuk tele a lakásunkat túlságosan bútordarabokkal. A felesleges sallangokat nélkülöző, letisztult lakásbelső nemcsak korszerűbb, nyugodtabb és jobban néz ki, de kényelmesebb és praktikusabb is.

Alap, hogy amire nincs szükségünk, az ne foglalja a teret! Sokan nehezen válnak meg a bútoraiktól. Még akkor is, ha előnyére változna a lakás, ha kikerülne belőle az a pár szükségtelen darab. Ennek leginkább nem gyakorlati oka van, hanem az, hogy hozzászoktak a rosszhoz. Mert a jót könnyű megszokni, de a rosszat sem nehéz. De attól még az nem jó.

Ebben a posztban segítünk elindulni a minimalizmus útján: először a következő 3 bútorodat dobd ki a lakásból! Azonnal sokkal jobb lesz az életed, és látni fogod, merre tovább! 

1. A dohányzóasztal


Egy nagy, alig használt asztal éppen a szoba közepén? Szükségtelen és értelmetlen! A legtöbb dohányzóasztal legalább 1 négyzetméternyi helyet elfoglal, és ráadásul pont onnan veszi el, ahol a legjobban mutatna az összefüggő, nagy tér, így a valós méretnél is nagyobbnak látszik. Ha kiveszed a dohányzóasztalt, látványosan több helyed lesz a szobában, és nagyon fogod szeretni a jóval szellősebb, új nappalidat.

Ha úgy érzed, hogy mindenképpen szükséged van olyan alkalmatosságra, amire például a vendégeid a poharaikat letehetik, akkor inkább vegyél két apró, kerek asztalt, amit be tudsz tenni a falhoz a fotel mellé. Mindenképpen kerüld a szoba közepén terpeszkedő asztalt! 

2. Az éjjeliszekrény


Az éjjeliszekrény ugyancsak az a bútor, aminek alig van funkciója. Lefekvéskor esetleg erre teszed a könyved vagy itt tartod az ébresztőt és azt a pár dolgot, amire szükség lehet éjjel. (Ha a mobilodat is azon tartod, még jobb tanácsunk van: száműzd a telefonodat a hálószobából, lefekvéshez készülődve már ne olvasd az üzeneteidet! Ha ezt megfogadod, az alvás is pihentetőbb lesz.) Ezeken kívül nincs más olyan dolog, amihez nélkülözhetetlen lenne, minden más dolgot nem itt kell tárolni. Teljesen felesleges, hogy egy tárolónak használt, nagy szekrény foglalja a helyet az ágy mellett.

A helyfoglaló éjjeliszekrény helyett tökéletesen megfelel akár egy kis polc is az ágy mellett, amire egy könyv és egy lámpa elfér. Ha ragaszkodsz a szekrényhez, keress egy tényleg keskeny tervezésű, alacsonyabb darabot. A lámpát egyébként a falra is fölszerelheted, ahogy a hotelekben szokás, praktikus és kényelmes megoldás. Ha kicsi a hálószoba, jól fog jönni az így megspórolt hely, akár egy szélesebb ágy is befér, így kényelmesebben alhatsz. Ha pedig nagy, nyersz egy kis negatív teret, amitől az egész szoba légköre nyugodtabb lesz. 

3. Még a neve is rémes: a médiaszekrény


A médiaszekrényeket kifejezetten azzal szokták eladni, hogy mennyire praktikus és kompakt az a bútor, amire ráteheted a televíziód, az alsó részébe bepakolhatsz bármit, felül pedig a polcokra a könyveidet és a dísztárgyaidat is kirakhatod. A tér egyik legnagyobb ellensége az ilyen, egész falat elfoglaló monstrum. Egyszerűen megfojtja a teret: olyan, mintha 30-40 cm-rel előrébb lenne a fal, vagyis ennyivel kisebb a szoba. A legjobb, amit tehetsz, hogy megszabadulsz tőle!

Egy egyszerű tévéállvány tökéletesen betölti majd a helyét. Persze, ha a könyveket nem tudod máshova tenni, lehet értelme kihasználni a televízió feletti falat: tegyél fel belsőkonzolos falipolcokat (ne sokat!), ezektől sokkal szellősebb hatást fog kelteni a szoba. Talán még jobb, ha a tévét felteszed a falra, egy minden irányban elforgatható konzol szuper vétel lehet. Így a televízió alatt lesz egy csomó helyed, ahova betehetsz mondjuk egy komódot vagy egy alacsony, széles könyvespolcot.

Ha nappalidból kikerül a dohányzóasztal és az óriási médiaszekrény is, olyan érzésed lesz, mintha egy másik, nagyobb lakásba költöztél volna. És ha ez tetszik, ne állj meg itt! Menj el a skandináv stílus irányába, amiben csomó olyan dolgot találsz majd, amitől jobban fogod érezni magad otthon! 

Érdekel a Danubio? Tudj meg róla többet, kattints a képre!

Legutóbbi bejegyzések

2019-02-26

A méret a lényeg - első rész: 3 dolog, amiből túl nagyot veszel a lakásba

Egyszerűen vannak olyan bútorok, kiegészítők, amelyek ideális méretét sehogyan sem találjuk el. Miko...

bővebben

2019-02-26

A méret a lényeg - második rész: 3 dolog, amiből túl kicsit veszel a lakásba

Egyszerűen vannak olyan bútorok, kiegészítők, amelyek ideális méretét sehogyan sem találjuk el. Miko...

bővebben

2019-02-23

4 dolog, aminek 2019-ben már nincs helye a hálószobádban

Akkor jársz a legjobban, ha a trendekhez nem egy az egyben igazodsz, hanem kiválasztod azokat az ele...

bővebben

2019-02-20

A rossz konyha 9 főbűne

Milyen a jó konyha? Erre a kérdésre nem is olyan egyszerű válaszolni. Nem azért, mert ne lehetne sza...

bővebben

2019-02-17

5 kérdés, amit válaszolj meg, mielőtt használt bútort veszel újlakásba

Sokan, ha új lakásba költöznek vagy lecserélnék az otthonuk stílusát, legszívesebben csupa vadonatúj...

bővebben

2019-02-14

Nyitott alaprajz: mutatunk 8 hibát, hogy neked ne kelljen őket elkövetni - második rész

Ha jól csinálják, egy nyitott koncepciójú otthon nagyon szép és tágas tud lenni, de a megtervezése k...

bővebben

2019-02-12

Nyitott alaprajz: mutatunk 8 hibát, hogy neked ne kelljen őket elkövetni - első rész

Ha jól csinálják, egy nyitott koncepciójú otthon nagyon szép és tágas tud lenni, de a megtervezése k...

bővebben

2019-02-08

Ezekre figyelj: 4 gyakori, de könnyen elkerülhető hiba a hálószobád berendezésekor

Magunkkal teszünk jót, ha a hálószobára több figyelmet fordítunk: nemcsak rendezettebb lesz az egész...

bővebben

2019-02-05

Ennek az 5 dolognak a helyére figyelj oda a fürdőszobában!

Mindenki szeretné magát rendesnek lát(tat)ni, de a valóság az, hogy sokan hajlamosak a fürdőszobájuk...

bővebben

2019-01-31

6 dolog, amit tudnod kell a fehér falakról

Olvasóink már tudhatják, hogy a Danubio elég erősen a fehér falak mellett teszi le a voksát, hiszen ...

bővebben

2019-01-26

7 dolog, amit NE tegyél a hálószobád berendezésekor

Legutóbb arról írtunk, hogyan tehet